Ejendomsmaeglerguiden

Ejendomsmæglerpriser kan være svær at overskue – her er dine muligheder

Der kan være meget stor prisforskel fra ejendomsmæglernes salær, når man undersøger, hvad en ejendomsmægler skal have for at hjælpe dig med at købe eller sælge dit hus eller en lejlighed.

Der er penge at spare

Men hvis man ser så godt for, er det muligt at spare en del af ejendomsmæglersalæret i forbindelse med en hushandel. Men det kræver, at man er opmærksom og undersøger markedet ordentligt.

Her er et par gode råd:

Den sikre: Find en mægler med et fast salær

En mulighed er at finde en ejendomsmægler, som tilbyder at hjælpe dig med at sælge dit hus til en fast pris.

Der findes flere spillere på markedet fast pris markedet, flere af udbyderne er faktisk gode. Hvis du arbejder med en ejendomsmægler med fast pris, skal du dog huske at se efter skjulte gebyrer og regninger. Kan kan være en del ekstra udgifter, som ikke er med i ejendomsmæglerens faste pris.

Der er dog et par rigtig gode muligheder, som du bør undersøge. Kig blandt andet på.brikk.dk der er en pålidelig fast pris ejendomsmægler, der samtidigt rækker ud til hele Danmark.

Den frække: Selvsalg 

Med internettet og tilhørende ejendomsmæglersider, er det blevet lettere at undgå at benytte en ejendomsmægler. Selvsalg på nettet bliver mere og mere populært og med god grund, der kan være penge at spare

Det er jeg naturligvis udgifter forbundet med at benytte Selvsalg, men det er oftest mere begrænset end de fleste ejendomsmægleres salær.

Klassikeren: prisen findes sammen med ejendomsmægleren

Så er der klassikeren. Salæret forhandles samarbejde med ejendomsmægleren. Denne model er naturligvis gennemprøvet og god. Fordelen er, hvis du er god til at forhandle. Udfordringen er, hvis du ikke er det.

Der er fordele ved at benytte en ejendomsmægler

Det kan dog være en god ide at have en ejendomsmægler til noget, da denne besidder en stor viden, som ikke bør gå i tabt, hvis handlen skal glide glat.

Tjek markedet og definer, hvilken type du er – er du en ejendomsmægler type eller en selvsalgstype?